Gizlilik Politikası

Gizlilik Bildirimi

Son Güncelleme tarihi:23.06.2022
 
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Hakkında Bilgilendirme ve Gizlilik Bildirimi ("Gizlilik Bildirimi")

Bu Gizlilik Bildirimi’nin konusunu 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) ve Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ (“Tebliğ”) kapsamında kişisel verilerinizin toplanması, kullanılması, üçüncü kişilerle paylaşılması, muhafaza edilmesi, korunması gibi kişisel verilerin işlenmesiyle ilgili hususlara ilişkin açıklamalar ile bu hususlarla ilgili sahip olduğunuz haklarınıza ilişkin açıklamalar oluşturmaktadır.

Özet Metin

www.selamoto.com sitesini ziyaret ettiğinizde, alıcı ya da satıcı olarak faaliyet göstermek için üye olduğunuzda ya da Hak Sahiplerini Koruma Programına başvurduğunuzda kimlik bilgilerinizi, iletişim bilgilerinizi, işlem güvenliği bilgilerinizi, müşteri işlem bilgilerinizi, pazarlama bilgilerinizi, ödeme süreçleri için gerekli olduğu ölçüde finansal bilgilerinizi ve çağrı merkezimizi aradığınızda çağrı merkezi kayıtlarından oluşan verilerinizi işleyebiliriz. Bu verilerinizi genel olarak, Site ve üyelik ile ilgili işlemlerin yürütülmesini sağlamak, alıcı veya satıcı ile olan ilişkinize aracılık etmek, Site’deki faaliyetlerimizi mevzuata uygun yürütmek gibi amaçlarla (amaçların tam ve detaylı kapsamı için lütfen aşağıda yer alan “Gizlilik Bildirimi – Tam Metin” bölümünü inceleyiniz) işlemekteyiz.

Kişisel verilerinizi, bu faaliyetlerin yürütülmesinde destek aldığımız hizmet sağlayıcı firmalarla, amaçla sınırlı olarak paylaşabilmekteyiz.
Kanun uyarınca sahip olduğunuz haklarınızı kullanmak için bizimle https://selamoto.com/helpTopic adresinde yer alan yöntemleri kullanarak iletişime geçebilirsiniz.

Kişisel verilerinizi nasıl işlediğimiz, işleme amaçlarımız, işlemenin hukuki sebebi, aktarım amaçlarımız ve alıcı grupları hakkında bilgi almak için lütfen aşağıda yer alan “Gizlilik Bildirimi – Tam Metin” bölümünü inceleyiniz.

Gizlilik Bildirimi – Tam Metin

1. Kapsam

Bu Gizlilik Bildirimi, mobil cihazlar üzerinden gerçekleştirdikleriniz de dahil, erişim ve kullanım yönteminiz ne olursa olsun SLAMOTO'a ait www.selamoto.com internet sitesi ("Site/Sitemiz") (birlikte, "Hizmetler/Hizmetlerimiz") için geçerlidir.

Bu Gizlilik Bildirimi'nde her zaman değişiklik yapılabilir. Bu durumda, Gizlilik Bildirimi Sitemiz'de yayımlanarak geçerlilik kazanacak olup, değişikleri ayrıca sizlere duyuracağız.

1.1 Veri Sorumlusu


SELAMOTO

BATIKENT MAH. EVREN 1 CADDE SK. NO: 10 IÇ KAPI NO: 1

EYYÜBIYE/ SANLIURFA


 2. Elde Ettiğimiz Kişisel Verileriniz

Kişisel verilerinizi Hizmetlerimiz'i üye olarak ya da üye olmadan kullandığınızda, hesap oluşturduğunuzda, Sitemiz'de yer alan bir formu doldurduğunuzda, hesap bilgilerinizi güncellediğinizde veya bilgi eklediğinizde veya ürün ve/veya hizmet satın aldığınızda veya sattığınızda, uyuşmazlık çözümüne katıldığınızda, Hizmetlerimiz ile ilgili olarak bizimle veya diğer kullanıcılar ile iletişime geçtiğinizde veya Site'mizi ziyaret ettiğinizde topluyor, işliyor ve muhafaza ediyoruz. Diğer kaynaklardan elde edilenler de dâhil olmak üzere topladığımız kişisel veriler aşağıda yer almaktadır.

2.1 Hizmetlerimiz'i kullanmak amacıyla bizimle paylaştığınız kişisel veriler aşağıdaki şekildedir:

a. Site’de Satıcı üye olarak yer almaktaysanız;

b. Site’de Alıcı üye olarak yer almaktaysanız ya da Üye olmadan işlem gerçekleştirdiyseniz;

c. Hak Sahiplerini Koruma Programı’na Başvurduysanız;

2.2 Hizmetlerimiz'i kullandığınızda veya hesap oluşturduğunuzda otomatik olarak topladığımız kişisel veriler:

5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’a uyumluluğumuzu sağlamak için aşağıdaki bilgileri taoplamaktayız;

2.3 Çerezler, web işaretçilerini kullanarak topladığımız kişisel bilgiler:

Sitemiz’i ziyaret ettiğinizde veya Hizmetlerimiz’i, uygulamalarımızı kullandığınızda ya da bunlarla etkileşimde bulunduğunuzda,  size daha iyi, hızlı, güvenli bir deneyim sunabilmemiz için reklam ve pazarlama amaçlarıyla, alışveriş deneyiminizin takip edilebilmesi ve Site’nin işleyişini yönetebilmek için çerezler, web işaretçileri gibi teknolojiler kullanılmaktadır.
Bu teknolojileri kullanımımız ve bunları nasıl kontrol edebileceğiniz hakkında daha ayrıntılı bilgi için Çerez Politikamızı inceleyiniz

2.4 Site’ye diğer hesaplarınızla giriş yaptığınızda elde ettiğimiz kişisel veriler:

Hesabınızı sosyal medya hesabınıza bağlamanız için sosyal medya sitesini kullanmanıza izin verebiliriz ya da Site’ye Google hesabınız ile üye olmanıza izin verebiliriz. Bu şekilde üye olduğunuzda, ilgili sosyal medya sitesi, bize üyelik için gerekli olan kişisel verilerinize otomatik erişim sağlayabilir. Otomatik erişim sağlanacak verilerinizin neler olduğunu ilgili site üyelik esnasında size göstermektedir. İlgili sosyal medya sitesinde yer alan gizlilik ayarları aracılığıyla erişim sağlayabileceğimiz kişisel verilerinize ilişkin değişiklik yapma hakkına sahipsiniz. Bu değişikliklerin yönetimini ilgili diğer sitelerden yürütebilirsiniz.

3. Kişisel Verilerinizin İşlenmesindeki Hukuki Dayanaklarımız ve İşleme Amaçlarımız

Topladığımız kişisel verilerinizi, farklı amaçlar için farklı hukuki sebeplere dayanarak işlemekteyiz. Kişisel verilerinizi ne şekilde ve hangi hukuki sebebe dayanarak işlediğimize ilişkin bilgilere aşağıda yer verilmektedir.

3.1 Kişisel verilerinizi, Kanun madde 5 (2) (c) bendi uyarınca  sözleşmeden doğan hak ve yükümlülükleri ifa etmek ve sözleşmenin kurulması hukuki sebebine dayalı olarak aşağıdaki amaçlarla işlemekteyiz:

3.2 Kişisel verilerinizi, Kanun madde 5 (2) (a) ve (ç) bentleri uyarınca kanunlarda açıkça öngörülmesi ve hukuki yükümlülüğümüzün yerine getirilmesi için gerekli olması hukuki sebebine dayalı olarak aşağıdaki amaçlarla işlemekteyiz:


3.3 Kişisel verilerinizi, Kanun madde 5 (2) (e) bendi uyarınca hakkın korunması ve tesisi için gerekli olması hukuki sebebine dayalı olarak aşağıdaki amaçlarla işlemekteyiz:

3.4 Kişisel verilerinizi, Kanun madde 5 (2) (f) uyarınca temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydıyla meşru menfaatlerimizin gerektirmesi hukuki sebebine dayalı olarak aşağıdaki amaçlarla işlemekteyiz:

3.5 Kişisel verilerinizi, açık rıza vermeniz halinde de kullanabilmekteyiz. Bu çerçevede gerçekleştirebileceğimiz faaliyetler aşağıdaki işlemleri kapsamaktadır:

Açık rıza vermiş olduğunuz durumlarda açık rızanızı dilediğiniz zaman geri alabilirsiniz. Bunun için bizimle “Mesajlarım” bölümünden iletişime geçebilir, ticari iletişim tercihlerinizi “Hesabım” bölümünden yönetebilir, info@selamoto.com adresine mail atabilir, aşağıda yer alan “Bize Ulaşın ve Haklarınız” ya da https://selamoto.com/helpTopic bölümündeki yönlendirmeleri takip edebilirsiniz.

4. Kişisel Verilerin Paylaşılması

Kişisel verilerinizi, aşağıdaki belirtilen kişilerle aşağıda belirtilen amaçlar için paylaşmaktayız:

4.1 Çağrı merkezi hizmeti, e-posta/sms gönderimi hizmeti, sunucu barındırma hizmeti gibi destek hizmetleri aldığımız taraflarla aşağıdaki amaçlar için kişisel verileriniz paylaşılabilecektir.

4.2 Kolluk kuvvetleri,  resmi makamlar ve yasal yetkililer ile aşağıdaki amaçlar için kişisel verileriniz paylaşılabilecektir.

4.3 Doğrudan veya Hizmetlerimiz'i kullanmak suretiyle yetkilendirdiğiniz diğer Site Kullanıcıları ile aşağıdaki amaçlar için kişisel verileriniz paylaşılabilecektir.

Sitemizdeki yetkilendirdiğiniz diğer kullanıcılar ile işlem gerçekleştirdiğinizde satıcılar tarafından ilgili ürünlerin size teslim edilebilmesi ve faturaların düzenlenebilmesi için gerekli olan, isminiz, TCKN bilginiz, e-posta adresiniz, telefon numaranız, kargo teslimat adresiniz ve fatura adresiniz ve gerekli hallerde sitemizden aldığınız/sattığınız ürünlerin gümrük işlemlerinin tamamlanması için satıcının talep edebileceği bilgileri aracı hizmet sağlayıcı rolümüz gereği ilgili diğer kullanıcı ile paylaşabiliriz. Bu tür durumlarda bize platformumuz üzerinden ilettiğiniz bilgileri sadece anılan amaçlarla ilgili ve sınırlı olacak şekilde diğer kullanıcılara iletmekteyiz. Bilgilerinizi alan diğer tüm kullanıcıların, bu bilgileri, açık rızanız olmaksızın, pazarlama amacıyla sizinle irtibata geçmek gibi işlem ile ilgili olmayan amaçlar için kullanmalarına izin verilmemektedir. Bilgilerinizi alan kullanıcılar, ürünlerin teslimatı aşaması da dahil olmak üzere kendileri ayrıca veri sorumlusu olarak değerlendirilecek ve Kanun’a uygun davranmakla yükümlü olacaktır. 

İstenmeyen veya tehditkâr mesajlarla kullanıcılar ile iletişime geçilmesi, Kullanıcı Sözleşmemiz'in ihlalini teşkil etmektedir.

5. Kişisel verilerinizin güvenliğini sağlamak için aldığımız tedbirler

Kişisel veri kaybı, kötü kullanım, yetkisiz erişim, yetkisiz aktarım gibi riskleri azaltmak için uygun teknik ve idari güvenlik tedbirleri alarak bilgilerinizi korumaktayız. Kullanmakta olduğumuz birtakım tedbirler arasında, yeni nesil güvenlik katmanları, güvenlik duvarları ve veri şifreleme, veri merkezlerimize fiziki erişim kontrolleri ve bilgi erişim yetki kontrolleri yer almaktadır. Hesabınızın kötüye kullanıldığından şüphelenmeniz halinde, aşağıda yer alan “Bize Ulaşın ve Haklarınız” bölümündeki açıklamaları takip ederek lütfen bize ulaşınız. Şifrenizde benzersiz numaralar, büyük ve küçük harfler ve karakterler kullanmanızı ve başka herhangi bir sitede kullanılmamış olmasını tavsiye ediyoruz. Şifrenizi diğer kişiler ile paylaşmamalısınız. Şifrenizi başkaları ile paylaşmanız durumunda, diğer kişilerin hesabınızdan yaptıkları tüm iş ve işlemlerden sorumlu olacaksınız. Şifrenizin kontrolünün kaybedilmesinin, kişisel verilerinizin kontrolünün kaybedilmesi ile sonuçlanabileceğini hatırlatmak isteriz.

6. Gizlilikle ilgili diğer önemli bilgiler

Kişisel verilerinizin kullanımına ilişkin seçenekleriniz

Sizinle iletişime geçmemiz veya pazarlama ile ilgili bilgilendirmemizle ilgili Bana Özel sayfanızdan tercihte bulunabilirsiniz. 

İletişim tercihleri

Hesabınız veya satın alma veya satma faaliyetleriniz ile ilgili olarak sizinle iletişime geçeceğimiz yöntemleri, [Hesabım>Bilgilerim/Ayarlarım]'dan kontrol edebilirsiniz. Aynı zamanda, Hesabım > Bilgilerim/Ayarlarım > Engelleme Servisi alanından, üyeler arası iletişim tercih ayarlarınızı da kontrol edebilirsiniz.

Pazarlama İletileri

Bizden pazarlama iletişimleri almak istememeniz durumunda, almış olduğunuz e-postadaki bağlantı ve sms üzerinden pazarlama iletişimlerini devre dışı bırakabilir,  Hesabım > Bilgilerim/Ayarlarım > Bilgilerim alanından iletişim tercihlerinizi değiştirebilir veya bizimle doğrudan iletişime geçerek iletişim tercihlerinizi belirtebilirsiniz.

Oturum açma

Hesabınızda oturum açtığınızda, hesabınız belirli bir süre boyunca açık kalmaktadır. Halka açık veya paylaşılan bir bilgisayar kullanmanız halinde, oturumunuzu açık bırakmamanızı tavsiye ederiz. Oturumunuz açık kaldığı süre boyunca, başkaca herhangi bir izne gerek duyulmaksızın, hesabınızı görüntüleyebilecek, hesabınıza erişebilecek ve hesabınızla ilgili işlemlerde bulunabileceksiniz. Bu işlemleri, oturum açtığınız bilgisayar/tarayıcıların diğer kullanıcıları da oturumunuz açık kaldığı sürece aynen gerçekleştirebilecektir. Sizin veya bu bilgisayar/tarayıcıların diğer kullanıcıları tarafından yapılabilecek olan işlem ve hesap faaliyetleri, sınırlandırıcı olmamak kaydıyla aşağıdaki işlemleri içermektedir:

Şifrenizi, kullanıcı kimliğinizi değiştirme, diğer hesap bilgilerinizi güncelleme veya yukarıda sayılanlar dışında diğer hesap faaliyetlerini gerçekleştirme girişiminde bulunmanız halinde, şifrenizi girmeniz istenecektir.

Oturumunuzu oturumu kapatarak ve/veya çerezlerinizi temizleyerek sonlandırabilirsiniz. Tarayıcı gizlilik ayarlarınızın uygun şekilde etkin olması halinde, yalnızca tarayıcınızın kapatılmasıyla da oturumunuz sonlandırılabilecektir. Halka açık veya paylaşılan bir bilgisayar kullanmanız halinde, Hizmetlerimiz'i kullanımınız sona erdiğinde, hesabınızı ve kişisel bilgilerinizi korumak için oturumunuzu kapatmalı ve/veya internet tarayıcınızın "yardım" dosyasında verilen talimatları izleyerek çerezleri temizlemelisiniz. 

Kişisel verilerinizin kontrolü ve düzeltilmesi

Topladığımız kişisel verilerin doğru ve güncel olmasını, bunlara erişebilmenizi ve gerektiğinde bunları düzeltebilmenizi sağlamak için aşağıdakileri de içeren uygun tedbirleri alıyoruz.

Kişisel verilerinizi Site'de paylaştığınızda neler olur?

Diğer kullanıcılar, SLAMOTO üzerinden paylaştığınız bilgilere erişebilirler. Örneğin, diğer kullanıcılar, satın alımlarınızı, sattığınız ürünleri, satıcıların puanlar/değerlendirmelerini ve ürün ve satıcılar ilgili yorumları görebilirler.
Kullanıcı profiliniz herkese açıktır. Kullanıcı hesabınız, tüm SLAMOTO faaliyetlerinizle bağlantılıdır. Diğer kullanıcılara şüpheli faaliyetle ilgili gönderilen bildirimler ve Site'deki bildirim ihlalleri, kullanıcı hesabı ve belirli ürünlere atıfta bulunmaktadır. Dolayısıyla, isminizi kullanıcı hesabınız ile bağlantılandırırsanız, isminizi açıkladığınız kişiler, SLAMOTO faaliyetlerinizi bizzat tespit edebileceklerdir.

Gizliliğinizin korunmasını sağlamak amacıyla, diğer kullanıcıların, ad, soyad, adres, e-posta, telefon, ancak işlemlerinizi gerçekleştirmek için gerekli olması halinde ve sınırlı bir şekilde erişimine izin vermekteyiz.
Başkalarına ait kişisel verileri (başka bir kişiye ait olan teslim adresi, işlemler için kullandığınız başka bir kartın hamiline ilişkin bilgiler ve benzeri bilgiler), yalnızca söz konusu kişilerden önceden alınmış açık rızaları varsa bizimle paylaşabilirsiniz. Bu kişileri aynı zamanda, kendilerinin kişisel verilerini Gizlilik Bildirimimiz uyarınca nasıl topladığımız, kullandığımız, paylaştığımız ve muhafaza ettiğimiz konularında da bilgilendirmelisiniz.

SLAMOTO'dan elde ettiğiniz bilgileri nasıl kullanmalısınız?

Diğer kullanıcılar ile işlem gerçekleştirdiğinizde, işlemi tamamlayabilmeniz için diğer kullanıcının ismi, hesap numarası, e-posta adresi, iletişim bilgileri, nakliye ve fatura için adres/TCKN bilgilerini size sunmaktayız. Diğer kullanıcıları gizlilik uygulamalarınız hakkında bilgilendirmek ve onların gizliliğine saygı göstermek zorundasınız. Her halükarda, diğer kullanıcılara kendilerini veri tabanınızdan sildirme imkanı tanımalısınız ve onlara kendileri hakkında topladığınız bilgileri gözden geçirme fırsatı sunmalısınız.

Erişiminizin bulunduğu kişisel verileri, sadece SLAMOTO işlemleri ile ilgili amaçlar veya, kargo, dolandırıcılık şikâyetleri ve üyeler arası iletişimler gibi SLAMOTO aracılığıyla sunulan diğer hizmetler için veya bilgilerin ait olduğu kullanıcıların açık rıza gösterdikleri diğer amaçlar için kullanabilirsiniz. Erişiminizin olduğu kullanıcıların kişisel verilerinin farklı amaçlar ile kullanılması, Kullanıcı Sözleşmemiz'in ihlalini teşkil etmektedir.

İstenmeyen veya tehditkâr e-postalar ve SMSler

Hizmetlerimiz'in kötüye kullanılmasına müsamaha göstermemekteyiz. Kullanıcılar sizden ürün satın almış olsalar bile açık rızaları olmaksızın, kendilerini e-posta veya posta adres listesine ekleme, ticari amaçlar için arama veya kendilerine SMS gönderme izniniz bulunmamaktadır. İstenmeyen veya tehditkar e-posta ve SMS gönderilmesi, Kullanıcı Sözleşmemiz'e aykırıdır. SLAMOTO ile ilgili spam veya sahte e-postaları ve SMS gönderenlerini, Müşteri Hizmetleri'ne ulaşarak bildirebilirsiniz.

Üçüncü Kişi Gizlilik Uygulamaları

İşbu Gizlilik Bildirimi, sizden topladığımız kişisel verilerin yalnızca bizim tarafımızdan kullanımı ile ilgilidir. Başkalarıyla kişisel verilerinizi paylaşmanız veya üçüncü kişi internet sitelerine yönlendirilmeniz halinde, onların gizlilik bildirimleri ve uygulamaları geçerli olacaktır.

Kişisel verilerinizi üçüncü kişilerle paylaşmanız halinde, kişisel verilerinizin gizliliği ve güvenliğini garanti etmemiz mümkün olmayıp herhangi bir işlemde bulunmadan ve kişisel verilerinizi paylaşmadan önce paylaştığınız kişinin gizlilik ve güvenlik politikalarını değerlendirmenizi tavsiye ederiz. Bu durum, kişisel verilerinizi paylaştığınız üçüncü kişilerin, Sitemizde teklif sunanlar, alıcılar veya satıcılar olması halinde de geçerlidir.

7. Bize Ulaşın ve Haklarınız

Topladığımız verilere ilişkin olarak Kanun’un 11. Maddesi uyarınca verilerinizin;

Bu hakları, Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ uyarınca kullanabilirsiniz. Haklarınızı kullanmak istediğinizde bize; https://selamoto.com/helpTopic adresinde yer alan yollardan ulaşabilirsiniz.  

 

 

Şirket hakkında

Bize Ulaşın

Yardım

Top